Κοινωνία Παρασκευή 12/11/2021, 14:21
Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ

Στο τραπέζι και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους «αν χρειαστεί»

Τι είπε ο Αδ. Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test

Στο τραπέζι και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους «αν χρειαστεί»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες «αν χρειαστεί» άφησε ανοιχτό με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά η υλοποίησή του θα δημιουργούσε προβλήματα.

«Όποια μέτρα πάρουμε η φιλοσοφία τους δεν θα είναι ούτε τοπικά ούτε γενικά lockdown. Θα είναι αν χρειαστεί παραπάνω περιορισμοί σε όσους κάνουν την επιλογή να μην εμβολιαστούν» είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αναφέρθηκε παράλληλα στο θέμα της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών εξηγώντας πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις». «Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε.

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «ασφαλώς και εξετάζεται» το θέμα της εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test «αλλά έχει προβλήματα».

«Υπάρχουν πολίτες που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», είπε, ενώ εκτίμησε πως θα προκύψει πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News