Κοινωνία Παρασκευή 12/11/2021, 09:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: Δεν αποκλείεται να δούμε 10.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Νοεμβρίου

Ν. Τζανάκης: Δεν αποκλείεται να δούμε 10.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Νοεμβρίου

Την εκτίμηση του ότι τα ημερήσια κρούσματα θα ξεπεράσουν τα σημερινά επίπεδα και ενδέχεται να αγγίξουν τις 10 ή 11 χιλιάδες σε μία ημέρα, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. «Προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από 9 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10-11 χιλιάδες κρούσματα» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε ακόμη πως ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 600, ενώ σχετικά με το τωρινό πανδημικό κύμα σημειώσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την κορύφωση του, αλλά για σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για την διεξαγωγή πολυήμερων μαθητικών εκδρομών, προτείνοντας την αναβολή τους: «Μαθαίνω ότι πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομες 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν» είπε.

Δήλωσε ακόμη πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, παραβλέποντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και παίρνοντας παράδειγμα από χώρες του εξωτερικού: «Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με συναίνεση και χωρίς πολιτικά κόστη μεταξύ των κομμάτων. Να δούμε και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε υποχρεωτικότητα στους άνω των 65 ετών για την 3η δόση παρά τις αντιδράσεις».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News