Κοινωνία Τετάρτη 10/11/2021, 08:22
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αλκ. Βατόπουλος: Μπορεί να χρειαστεί σειρά μέτρων

Αλκ. Βατόπουλος: Μπορεί να χρειαστεί σειρά μέτρων

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί σειρά μέτρων άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση lockdown, το οποίο πάντως απορρίπτει η κυβέρνηση.

«Το πού θα πάμε εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας… Μπορεί να χρειαστεί σειρά μέτρων γενικώς. Εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα. Αν ο κορωνοϊός συνεχίσει να είναι ανεξέλεγκτος, λογικά θα λαμβάνονται και πιο αυστηρά μέτρα. Ο καθένας να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να προστατέψει τον εαυτό του» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος δεν περίμενε τόσο εκθετική αύξηση των επιδημιολογικών δεδομένων. «Οι θάνατοι εξακολουθούν να είναι περισσότεροι από τη Δυτική Ευρώπη. Έχουμε λιγότερους θανάτους από πέρυσι, παρολαυτά είναι μεγάλος αριθμός, και πιέζεται το ΕΣΥ που είναι εξουθενωμένο» πρόσθεσε.

«Πλέον χρειάζεται πανστρατιά να κινητοποιηθούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε νόσημα από το όποιο δεν έχουμε ξεμπερδέψει, και να κινητοποιηθούμε προς πάσα κατεύθυνση να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, παρότι χρειάζεται 1,5 μήνα για να λειτουργήσει αυτό, και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας» τόνισε. Επισήμανε πάντως πως ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων δεν μπορεί να συγκριθεί με την περυσινή κατάσταση «γιατί έχουμε πολύ περισσότερα τεστ, και οι ευάλωτοι είναι περίπου ο μισός πληθυσμός εμβολιασμένοι νοσήσαντες κλπ».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News