Κοινωνία Τρίτη 9/11/2021, 20:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Γκάγκα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ΕΣΥ – Συνεχίζουν οι προσλήψεις με προκηρύξεις

Μ. Γκάγκα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ΕΣΥ – Συνεχίζουν οι προσλήψεις με προκηρύξεις

Το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη covid όσο και σε covid, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Κατά την επίσκεψή της σήμερα το πρωί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται», πρόσθεσε.

Περιοδεία

Η Μ. Γκάγκα βρέθηκε χθες σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ σήμερα παρευρέθηκε σε συναντήσεις στο Βόλο και τη Λαμία, στο πλαίσιο περιοείας της σε νοσοκομεία της κεντρικής Ελλάδας. Στις συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες, τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνέχιση και αύξηση της εμβολιαστικής κίνησης στην περιφέρεια όσο και στη παραίνεση για την τήρηση των μέτρων και οι τομείς συνεργασίας υπουργείου, τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συλλόγων ιατρών.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε πως η συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στενότερη, με γνώμονα τον κοινό στόχο: τον έλεγχο της πανδημίας με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η ίδια θεωρεί ως βασική προτεραιότητα την άμεση επαφή με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα, την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε νοσοκομείου και την στοχευμένη επίλυση των ζητημάτων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θ. Πλεύρης: Αναμένεται περαιτέρω ένταση στο σύστημα υγείας – Δεν θα υπάρξει νέο lockdown

Το τρίπτυχο της κυβέρνησης κατά της πανδημίας

Υπ. Υγείας: Ενισχύει το ΕΣΥ λόγω αύξησης περιστατικών Covid– Συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News