Κοινωνία Πέμπτη 4/11/2021, 12:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Μόνο 179 ιδιώτες πέρασαν τις εξετάσεις για την έκδοση των συντάξεων

«Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Χατζηδάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της και ζητεί την κατάργηση της ρύθμισης

ΑΔΕΔΥ: Μόνο 179 ιδιώτες πέρασαν τις εξετάσεις για την έκδοση των συντάξεων

Μόνο ένας στους τρεις δικηγόρους – λογιστές, που πήραν μέρος στις εξετάσεις του ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων, πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, επικαλούμενη δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, στην εκπαίδευση συμμετείχαν 1.147 ιδιώτες, στις εξετάσεις συμμετείχαν 547 και από αυτούς επιτυχόντες ήταν 179.

«Τώρα, λοιπόν, που απεδείχθη και στην πράξη ότι είναι ‘άνθρακες’ ο θησαυρός της έκδοσης των συντάξεων από ιδιώτες, καλούμε για μία ακόμα φορά τον υπουργό Εργασίας να καταργήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που ιδιωτικοποιεί τη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων και να στελεχώσει με προσωπικό και με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό τον ΕΦΚΑ για να εκδοθούν οι συντάξεις των εργαζομένων που εκκρεμούν 5 χρόνια» σημειώνει.

Τονίζει ακόμη πως «η έκδοση των συντάξεων είναι υποχρέωση του κράτους και όχι των ιδιωτών, όπως η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας νομοθέτησαν με διατάξεις πέρα για πέρα αντισυνταγματικές.

«Για τον λόγο αυτό  η ΑΔΕΔΥ μαζί με τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες του χώρου της Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ  καταθέσαμε νομική προσφυγή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας που έχει οριστεί  να συζητηθεί στις 3 Δεκεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS