Κοινωνία Τετάρτη 3/11/2021, 09:58
COVID FREE GR WALLET

Νέα εφαρμογή εύκολης αποθήκευσης πιστοποιητικών COVID σε κινητά και tablet – Πώς λειτουργεί

Νέα εφαρμογή εύκολης αποθήκευσης πιστοποιητικών COVID σε κινητά και tablet – Πώς λειτουργεί

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πρόκειται για τα ίδια ψηφιακά εργαλεία με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθώς τα αξιοποιούν με μια πληθώρα άλλων εγγράφων, όπως boarding pass και εισιτήρια θεαμάτων.

 

Η νέα εφαρμογή που υλοποίησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιεί την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους. Είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

Η χρήση της είναι απλή: για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο wallet, ο πολίτης μπορεί είτε να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet». Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική Βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμη: Πιστοποιητικά εμβολιασμού με ημερομηνία λήξης; Τι εξετάζεται

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News