Κοινωνία Τρίτη 2/11/2021, 15:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί – Πληροφορίες για νέο ρεκόρ με 6.000 κρούσματα

Στις 6.00 το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί – Πληροφορίες για νέο ρεκόρ με 6.000 κρούσματα

Στις 6.00 το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών.  

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων στους μικτούς χώρους διασκέδασης (εξωτερικοί χώροι), κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες περιοχές». 

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ακόμη και σε τρία ανά εβδομάδα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Επίσης, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, προτείνεται η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, να γίνεται με επίδειξη αρνητικού rapid test.

Επιπλέον προσπάθεια θα καταβληθεί και στο κομμάτι των ελέγχων, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση για αυστηροποίηση, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι καταστηματάρχες τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες. 

Υπενθυμίζεται ότι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. 

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα θα ανακοινωθεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός των περιστατικών να υπερβαίνει ακόμη και τις 6.000. 

Χθες, Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έκανε λόγο για 5.449 νέα κρούσματα, 52 θανάτους και 430 διασωληνωμένους ασθενείς.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται μέτρα – «ανάχωμα» στην πανδημία

Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την έξαρση της πανδημίας

Τo τέταρτο κύμα της πανδημίας πιέζει: Ποια μέτρα εξετάζονται για εστίαση – μεικτούς χώρους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News