Κοινωνία Δευτέρα 1/11/2021, 19:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυρ. Πιερρακάκης: Συνεχίζει η ψηφιακή ανανέωση των αδειών οδήγησης – Αυξάνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες

Κυρ. Πιερρακάκης: Συνεχίζει η ψηφιακή ανανέωση των αδειών οδήγησης – Αυξάνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες

Οι άδειες οδήγησης θα μπορούν να ανανεώνονται ψηφιακά μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας κατά την τελευταία διετία, ο Κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «οι 191 υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr, έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, έχουμε θέσει έναν στόχο από κοινού με τον περιφερειάρχη, αυτές οι 191 υπηρεσίες να γίνουν σύντομα 300».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσουν και στην έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας σε περιπτώσεις απώλειας ή φθοράς. «Γενικά στον χώρο των υπηρεσιών που έχουν σχέση με σχέση με τις μεταφορές, πρέπει να αναπτύξουμε πολλές και κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις και βέβαια σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Με αυτές τις 191 υπηρεσίες, η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε πόσο πολύ σημαντικό έργο μπορεί να έχει, στην αξία συνολικά του ψηφιακού μετασχηματισμού. Πολύ σύντομα θα έχουμε πάνω από 100 πρόσθετες υπηρεσίες τελειοποιώντας και τις ήδη υφιστάμενες, τις οποίες θα παρέχουμε από κοινού στους πολίτες», επεσήμανε ο υπουργός.

Διάρκεια αναμονής

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για να ανανεώει κανείς την άδεια οδήγησης ήταν περίπου τέσσερις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις, το διάστημα αυτό άγγιζε τους έξι μήνες, όπως επίσης και για έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής. Οι ψηφιακές υπηρεσίες ανανέωσεης μέσω του gov.gr είναι διαθέσιμες από τις 27 Μαΐου 2021 και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News