Κοινωνία Κυριακή 31/10/2021, 16:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο αντιπλοίαρχος και πρώην υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Σταθόπουλος

«Έφυγε» από τη ζωή ο αντιπλοίαρχος και πρώην υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Σταθόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο αντιπλοίαρχος και πρώην υφυπουργός Άμυνας την περίοδο 1991/93, Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Το ίδιο έτος αποστρατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και επανήλθε, μετά την πτώση της δικτατορίας, με τον βαθμό του αντιπλοιάρχου. Τον Οκτώβριο του 1974 παραιτήθηκε και εξελέγη βουλευτής Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε επανεκλεγόταν βουλευτής Λακωνίας συνεχώς μέχρι το 1993, ενώ την περίοδο 1991 – 1993 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σταθόπουλο.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από επιφανές στέλεχος της παράταξής μας: υπήρξε άξιος εκπρόσωπος μιας γενιάς που υπηρέτησε με άμεσο κίνδυνο της ζωής της την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Στην οικογένεια και στους οικείους του απευθύνουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News