Κοινωνία Τετάρτη 27/10/2021, 21:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέλαση – Επίσκεψη Μέρκελ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια 28 και 29 Οκτωβρίου

Παρέλαση – Επίσκεψη Μέρκελ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια 28 και 29 Οκτωβρίου

Τροποποιούνται για λίγες ώρες αύριο τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα λόγω της παρέλασης, ενώ περαιτέρω ανακοινώσεις αναμένονται σχετικά με τις απογευματινές και βραδινές ώρες ενόψει της άφιξης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής εντολής από την ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του Μετρό «Φιξ» θα κλείσει στις 8 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Επίσης, τα δρομολόγια του τραμ από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της παρέλασης, θα έχουν τερματικό σταθμό επίσης τη στάση «Φιξ». Εκτός αυτού, μεταβολές θα υπάρξουν από τις 9:00 π.μ. έως και το τέλος της παρέλασης στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας, καθώς και από τα κέντρα άλλων δήμων.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται επίσης να προχωρήσει επίσης σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου, καθώς και τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πρόγραμμα της επίσκεψης

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης, το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο. Την Παρασκευή το πρωί η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου. Στις συνομιλίες κατόπιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συζητηθούν, σύμφωνα με την κ. Ντέμερ, θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική συνεργασία, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα όπως και το προσφυγικό. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης: Μέρκελ: Η ατζέντα της «αποχαιρετιστήριας» επίσκεψης στην Αθήνα

«Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών» επεσήμανε προ ολίγων ημερών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ, προσθέτοντας πως Ελλάδα και Γερμανία «έχουν στο πλαίσιο της Ε.Ε. πολλά κοινά ζητήματα και συμφέροντα». Για παράδειγμα οι δύο χώρες συνεργάζονται αναφορικά με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τη δημόσια υγεία και τη μετανάστευση. Την πρόσκληση για την επίσκεψη είχε απευθύνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του μήνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News