Κοινωνία Τετάρτη 27/10/2021, 16:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη η 37χρονη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη η 37χρονη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Έφη Κακαράντζουλα, η οποία έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, έξω από την είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Καλλιθέας στις 20 Μαΐου του 2020. 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνήγορου υπεράσπισης για ευνοϊκότερη κατηγορία (π.χ. βαριά ασκούμενη σωματική βλάβη), με την καταδικαστική απόφαση να λαμβάνεται ομοφώνως. 

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδεχόταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου» είχε επισημάνει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, κατά την αγόρευσή του.

Είχε δε, ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης για το αδίκημα της απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χαρακτηρίζοντας την 37χρονη ως άτομο «με ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη η 37χρονη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών-1

Το δικαστήριο, αφού διέκοψε για να ακούσει τις προτάσεις της υπεράσπισης, επέβαλε την ανώτατη δυνατή ποινή, δηλαδή κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή, καθώς δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αυτό σημαίνει ότι η εκτίσιμη ποινή θα είναι περίπου έξι χρόνια. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση του δικαστικού σώματος. Το ίδιο και οι συγγενείς της, οι οποίοι σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι παρακολούθησαν για ημέρες την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξεχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ τη κυρία Καλοφώνου τη γιατρό μου» δήλωσε η ίδια, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Για να προσθέσει: «Και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώμάτά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News