Κοινωνία Τρίτη 26/10/2021, 19:36
ΕΡΕΥΝΑ FOCUS BARI

Focus Barι: Θεαματική αύξηση των εμβολιασμένων στην Ελλάδα

Focus Barι: Θεαματική αύξηση των εμβολιασμένων στην Ελλάδα

Εκτοξεύεται η αναλογία των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Focus Bari, αφού σε σχέση με την πρώτη μέτρηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021 η εξέλιξη είναι θεαματική.

Πιο συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων τον Οκτώβριο είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν κλείσει ραντεβού. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν τον Ιανουάριο, εντός του πρώτου μήνα δηλαδή που διοχετεύθηκαν τα εμβόλια στην Ελλάδα, στο 3%.

Εντυπωσιακή είναι η διαφορά των αναποφάσιστων, το ποσοστό των οποίων τον Ιανουάριο ανερχόταν στο 41%, ενώ σύμφωνα πάντοτε με την έρευνα της Focus Bari, τον Οκτώβριο αποτελούν το 11%. Αρνητικό στο εμβόλιο παραμένει το 8%, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 20%.

Focus Barι: Θεαματική αύξηση των εμβολιασμένων στην Ελλάδα-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 8% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα σε κάθε ηλικιακή ομάδα έχει εμβολιαστεί, έχει κλείσει το σχετικό ραντεβού ή δηλώνει πως θα το κάνει οπωσδήποτε. Μέχρι στιγμής, μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη φαίνεται πως ισχύει στους Έλληνες άνω των 45 ετών (88% εμβολιασμένοι, με ραντεβού ή θετικοί στο εμβόλιο). Ακολουθεί η ομάδα των 18 έως 34 ετών με 75% και έπειτα οι Έλληνες ηλικίας 35 έως 44 ετών με 73%.

Διαβάστε επίσης: BofA: Οι Έλληνες στους «believers» των εμβολίων

Επίσης, μικρές διαφορές παρουσιάζονται και μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το 84% των ανδρών έχει ήδη εμβολιαστεί, έχει ραντεβού ή δηλώνει με σιγουριά ότι θα εμβολιαστεί έναντι 79% των γυναικών.

Τέλος, στην Αττική φαίνεται πως συγκεντρώνονται περισσότεροι άνθρωποι θετικοί στο εμβόλιο, με 85% εμβολιασμένων ή με σχέδια να εμβολιαστούν, έναντι 80% στη Θεσσαλοίκη και 79% στην περιφέρεια.

Σημειώνεται πως η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 635 ατόμων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News