Κοινωνία Δευτέρα 25/10/2021, 21:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση λόγω εθνικού πένθους

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση λόγω εθνικού πένθους

Ματαιώνεται η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς κηρύχθηκε ως ημέρα εθνικού πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσαλονίκη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο την συμπρωτεύουσα, καθώς οι υπόλοιπες μαθητικές παρελάσεις που έχουν προγραμματιστεί στους υπόλοιπους δήμους θα διεξαχθούν κανονικά.

Ακύρωση εκδηλώσεων ΑΠΘ

Επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, προχωρά στην ακύρωση των εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, ματαιώνεται η εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Επίσης, αναβάλλονται τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στις 12.00, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News