Κοινωνία Κυριακή 24/10/2021, 21:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα 367 Αφγανοί πολίτες για προσωρινή φιλοξενία

Η φιλοξενία τους εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα για παροχή ανθρωπιστικής στήριξης σε πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν

Στην Αθήνα 367 Αφγανοί πολίτες για προσωρινή φιλοξενία

Στην Αθήνα έφτασαν σήμερα, μέσω Τιφλίδας, 269 υπήκοοι Αφγανιστάν – στην πλειονότητά τους δικαστικοί – στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και τα άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να παρέχουν ανθρωπιστική στήριξη στους πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν.  

Αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα. Και οι 367 Αφγανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για προσωρινή φιλοξενία.  

Την πτήση υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου Ιωάννης Σφυράκης και η Διευθύντρια της Υπηρεσία Ασύλου Ευαγγελία Κτιστάκη.  

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, οι 269 Αφγανοί πολίτες κατά την άφιξή τους, υποβλήθηκαν σε rapid test, καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταλύματα. Η μεταφορά στα διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ΔΟΜ, ενώ η ασφαλής μετάβασή τους πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.  

Διαβάστε ακόμη: Απεγκλωβίστηκαν 18 Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News