Κοινωνία Κυριακή 24/10/2021, 16:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τους κρατούμενους αστυνομικούς επισκέφθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τους κρατούμενους αστυνομικούς επισκέφθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη.

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη: ΕΛΑΣ: Στους διαλόγους των αστυνομικών εστιάζει τις έρευνες | Moneyreview.gr

«Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» συνεχίζει και καταλήγει: «Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά την υπόθεση. Ζήτησε μάλιστα η επιχειρησιακή αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Χθες ο εισαγγελέας Πειραιά παρέπεμψε τους επτά αστυνομικούς, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News