Κοινωνία Κυριακή 24/10/2021, 12:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: «Στοίχημα» ο «πολιτισμός» της καθημερινότητας

Δήμος Αθηναίων: «Στοίχημα» ο «πολιτισμός» της καθημερινότητας

Γενικευμένη εκστρατεία πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να κερδίσει το «στοίχημα» της καθαριότητας, με τα συνεργεία του να βρίσκονται καθημερινά αλλά και κάθε Κυριακή σε συντονισμένη δράση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Το έμψυχο δυναμικό του δήμου, πλήρως εξοπλισμένο με τη συνδρομή των σύγχρονων μηχανημάτων, πραγματοποιεί μια μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας-απολύμανσης, κάθε φορά σε ένα νέο σημείο της πόλης σε διάφορες καθημερινές δράσεις οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή.

Αυτή την Κυριακή, οι άνθρωποι της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκαν στην περιοχή του Νέου Κόσμου. «Σάρωσαν» δρόμους που τις καθημερινές η μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων δεν επιτρέπει παρεμβάσεις όπως η σημερινή, ενώ πραγματοποίησαν και τις απαραίτητες λόγω της πανδημίας απολυμάνσεις.

Το «παρών» σε αυτή την μεγάλη κυριακάτικη δράση έδωσαν συνολικά 20 εργαζόμενοι, ενώ το έργο τους ενισχύθηκε με μηχανήματα καθαρισμού (υδροφόρες, πλυστικά και σάρωθρα), όλων των μεγεθών, τα οποία επιχείρησαν σε  όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη Κυριακή τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται στο Πολύγωνο.

Για πολλά χρόνια, η πολιτική καθαριότητας που εφαρμοζόταν στην Αθήνα δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οποιαδήποτε παρέμβαση καθαριότητας ήταν αποσπασματική και περιοριζόταν στα σημεία του κέντρου. Η σημερινή δημοτική αρχή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έθεσε το θέμα της καθαριότητας «ψηλά» στην ατζέντα της.

Η Αθήνα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα και η Ομόνοια, είναι και οι 129 γειτονιές της. Με αυτό ως δεδομένο, η στρατηγική της δημοτικής αρχής για τον τομέα της καθαριότητας επεκτείνεται σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας,με μοναδικό στόχο να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να επιστρέψει στις γειτονιές ο «πολιτισμός» της καθημερινότητας.

Μικροί και μεγάλοι δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες καθαρίζονται με καυτό νερό και σαπούνι, τα πεζοδρόμια βουρτσίζονται, ενώ την ίδια στιγμή ο αστικός εξοπλισμός συντηρείται,έτσι ώστε να είναι πάντα λειτουργικός και να εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News