Κοινωνία Κυριακή 17/10/2021, 22:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σενάριο των «Μωβ Περιοχών» στην Ελλάδα – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Το σενάριο των «Μωβ Περιοχών» στην Ελλάδα – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Η επιτροπή των ειδικών φαίνεται πως εισηγήθηκε τη δημιουργία νέου καθεστώτος «μωβ περιοχών», στις οποίες τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά, τουλάχιστον όσον αφορά τη χρήση μάσκας.

Δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας- μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε κόκκινες περιοχές, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου, ούτως ώστε στις πολύ επιβαρυμμένες περιοχές να υπάρχουν κάποιου είδους «στεγανά».

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ περιοχές» είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «Μωβ περιοχών».

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 27. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 357. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (87.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News