Κοινωνία Κυριακή 17/10/2021, 22:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάλλος: 1.956 κλήσεις για άντληση υδάτων – Το αποτέλεσμα της κακοκαιρίας

Μπάλλος: 1.956 κλήσεις για άντληση υδάτων – Το αποτέλεσμα της κακοκαιρίας

Περί τα 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις υπολογίζεται πως πλημμύρισαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που προκάλεσε πρωτοφανείς καταστροφές στη χώρα. Σύμφωνα με τον αριθμό των κλήσεων που έλαβε η πυροσβεστική για άντληση υδάτων, εκτιμάται πως πλημμύρισαν συγκεκριμένα 1.956 σπίτια.

Οι περισσότερες κλήσεις, 827 στον αριθμό, αφορούν σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Αττική, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Ακολουθούν η Κέρκυρα με 495 κλήσεις για άντληση υδάτων, το Βαθύ στην Ιθάκη με 44 κλήσεις, το Ληξούρι Κεφαλλονιάς με 38 και η Κεντρική Μακεδονία με 32. 

Οι εν λόγω οικίες και επιχειρήσεις θα ελεγχθούν από κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών για την αξιολόγηση των ζημιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες κλήσεις στην πυροσβεστική, η μεγαλύτερη βροχόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, των Κάτω Πατησίων, του Περιστερίου, του Μοσχάτου και της Κηφισιάς, σύμφωνα με σχετικές μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Ιθάκη, οι Αρχές υποχρεώθηκαν να σπάσουν κομμάτια από το μουράγιο του λιμανιού προκειμένου να βρει διαφυγή το νερό. Ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το πέρας της κακοκαιρίας ότι εάν δεν έσπαγαν τα τοιχία στο λιμάνι, τότε το νησί θα μετρούσε ενδεχομένως 20 νεκρούς.

Ως αποτέλεσματ της κακοκαιρίας σημειώθηκε ένας θάνατος στην περιοχή των Μεσοχωρίων Ευβοίας. Πρόκειται για έναν 69χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος βρέθηκε εντός κοίτης ρέματος κοντά στο συνοικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Μεσοχωρίων Τσακαίοι. Τη σορό του εντόπισε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News