Κοινωνία Παρασκευή 15/10/2021, 19:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα

Ένας νεκρός στην Εύβοια

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα

Στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας μετατοπίζεται το επίκεντρο της κακοκαιρίας «Μπάλλος», η οποία μέσα σε ένα διήμερο έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων σε όλη την Ελλάδα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν 69χρονο άνθρωπο από την Εύβοια. 

Αργά το απόγευμα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έλαβαν προειδοποίηση από το «112» για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Καλούνται δε, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, βροχές και καταιγίδες πλήττουν ή θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, κυρίως το βόρειο και το ανατολικό.  

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα-1

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. 

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα-2 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, όπου αναμένονται και άνεμοι έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο μάλιστα, δεν αποκλείεται να φθάσουν τοπικά έως τα 9 μποφόρ.  

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα-3

Στο μεταξύ, σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική, με το αθροιστικό ύψος της βροχής (Πέμπτη και Παρασκευή) σε πολλές περιοχές να ξεπερνάει τα 170 χιλιοστά. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η περισσότερη βροχή έπεσε στα Πατήσια (181 χιλιοστά), τους Αμπελόκηπους (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά). 

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα-1

Ευτυχώς, οι καμένες εκτάσεις του καλοκαιριού, με εξαίρεση το Τατόι, δέχθηκαν τους μικρότερους όγκους νερού.  

Χαρακτηριστικό της έντασης και της έκτασης της κακοκαιρίας, είναι ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου έβρεξε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με εξαίρεση το νησί του Καστελόριζου. 

Κακοκαιρία: Σαρωτικό το πέρασμα του «Μπάλλου» – Πού χρειάζεται προσοχή τη νύχτα-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News