ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστός ο Κηφισός και η παραλιακή 1 με 8 – Εισήγηση για τηλεργασία

Κλειστός ο Κηφισός και η παραλιακή 1 με 8 – Εισήγηση για τηλεργασία

Εκτακτα προληπτικά μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ η κυκλοφορία σε Κηφισό και παραλιακή για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, ενώ νωρίτερα είχε αποφασιστεί το ίδιο για τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Μεσολόγγι και Ηλεία.Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης ανάλογα την εξέλιξη του φαινομένου μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος». Λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και καλύφθηκε από το νερό στο σημείο της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος, κάτω από το ΚΠΙΣΝ, ενώ μαθητές σε σχολείο έβαλαν θρανία για να απεγκλωβιστούν από την αίθουσα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από την νύχτα της Παρασκευής το φαινόμενο θα ενταθεί και απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Η Πυροσβεστική από χθες έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Από τις 385 κλήσεις από 20 περιοχές, οι 340 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα και άλλα σημεία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News