Κοινωνία Πέμπτη 14/10/2021, 21:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Εξετάζει τηλεργασία και κλείσιμο Κηφισού

Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης

Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Εξετάζει τηλεργασία και κλείσιμο Κηφισού

Το ενδεχόμενο διακοπής της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα του Κηφισού κατά τη διάρκεια της νύχτας εισηγήθηκε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί το σενάριο αυτό, η αστυνομία και ο στρατός θα διασφαλίσουν την τήρηση της διακοπής κυκλοφορίας.

Σε δεύτερο στάδιο προβλέπεται εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την Αττική, καθώς αναμένεται ένα κρίσιμο τρίωρο μεταξύ 03.00 – 06.00 όπου φαίνεται ότι θα πληγούν πολλές περιοχές της Αττικής, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Αθήνας.

Επιπλέον, ο κ. Στυλιανίδης εισηγείται να βγει οδηγία ώστε οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις να μην μεταβούν στους χώρους εργασίες την Παρασκευή, και να εργαστούν, όπου είναι εφικτό, από το σπίτι.

Κυκλοφορία σε Χαλάνδρι, Νέα Χαλκηδόνα, Κερατέα

Σε σημεία του Χαλανδρίου, της Νέας Χαλκηδόνας και της Κερατέας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Οι εξής δρόμοι παραμένουν κλειστοί:

  • Στο Χαλάνδρι, η οδός Ριζαρείου, στο ρεύμα προς Σπύρου Λούη, στο ύψος της Κηφισίας.
  • Στη Νέα Χαλκηδόνα, στην οδό Περισσού, από την Αγίων Αναργύρων.
  • Στην Κερατέα, στη λεωφόρο Βραυρώνος (χ/θ 4, θέση Γεφυράκι) στο ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραυρώνα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιωνίας στο Μενίδι.

Εκτιμήσεις Αστεροσκοπείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική και ιδιαίτερα εντός της Αθήνας, άφησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά), Περιστερίου (139 χιλιοστά) και Υμηττού-Δάφνης (130). Ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι, στην περιοχή των Πατησίων, από το πρωί οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης, έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Οι περιοχές στην Αττική που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού, με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News