Κοινωνία Δευτέρα 11/10/2021, 11:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στασινός: Αδύνατο να γίνουν αντιπλημμυρικά στις πυρόπληκτες περιοχές σε λιγότερο από ένα έτος

Γ. Στασινός: Αδύνατο να γίνουν αντιπλημμυρικά στις πυρόπληκτες περιοχές σε λιγότερο από ένα έτος

Στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων σε πυρόπληκτες περιοχές και τις διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Όσον αφορά τους χρόνους διαγωνισμών μελετών και δημοπράτησης έργων αλλά και της υλοποίησης και παράδοσής τους στη χώρα μας, έχω αναφέρει πολλές φορές δημόσια ότι είναι αρκετά μεγάλοι.  Συγκεκριμένα η διαδικασία ανάθεσης μελέτης ή έργου ξεπερνά κατά μέσο όρο τους έξι μήνες και η υλοποίηση τους ξεπερνά τα 2 έτη. Προφανώς εξαρτάται πάντα, όσον αφορά στην υλοποίηση, από το μέγεθος της μελέτης και του έργου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Όπως είπε, στους παραπάνω χρόνους θα πρέπει να προστεθεί ο χρόνος εκδίκασης ενστάσεων και προσφύγων που μπορεί να ξεπεράσει τους έξι μήνες.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές, ανέφερε πως τα αντιπλημμυρικά έργα, είναι αδύνατον ακόμη και αν γίνουν απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων να υλοποιηθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Σημείωσε πάντως πως «η εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε λιγότερο από 1,5 μήνα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του ΥΠΕΝ είναι πραγματικά πολύ γρήγορες για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης και συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατά το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση των αναγκαίων έργων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News