Κοινωνία Κυριακή 10/10/2021, 21:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Πλημμύρισαν κατοντάδες σπίτια, οι κάτοικοι κινδύνευσαν και οργανωθήκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης

Βόρεια Εύβοια: Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία «Αθηνά», καθώς μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί τον Αύγουστο, δεν υπήρχε τίποτα να συγκρατήσει τον όγκο του νερού. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, και οργανωθήκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου, μονάχα από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν δρόμοι, ενώ διαλύθηκε το παραλιακό μέτωπο κοντά στην Αγία Άννα.

Τα νερά από τη σφοδρή βροχόπτωση μετατράπηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε ορμητικό χείμαρρο, οποίος χωρίς να βρει κανένα εμπόδιο έφτασε μέχρι την παραλία, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ σύμφωνα με αναφορές παρέσυρε μέχρι και ένα σπίτι.

Στην περιοχή Ψαροπούλι, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για «τρομακτικές στιγμές» . Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια , με κάτοικο της περιοχής να δηλώνει πως « ένιωθα σαν να βρίσκομαι σε κατάστρωμα πλοίου».

Σημειώνεται ότι μεγάλη μάχη έδωσαν τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής και αρμόδια κλιμάκια της περιφέρειας και του δήμου για να απομακρύνουν από τις πληγείσες περιοχές ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Παράλληλα, στη Μακρυρράχη του Πηλίου αποκολλήθηκε κομμάτι του βουνού και έπεσε στο χωριό, χωρίς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό, πέρα από τις ζημιές.

Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τη B. Εύβοια

Παράλληλα τονίζεται ότι η κυβέρνηση δρομολογεί έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια για τη θωράκισή της ενόψει του χειμώνα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ήταν επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου που πραγματοποίησε την Κυριακή αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας.

Μαζί με τον κ. Τριαντόπουλο, τις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση το Σάββατο επισκέφθηκαν και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου.

Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις τη Δευτέρα

Επιπλέον, αύριο Δευτέρα, αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες, με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις, αναμένονται αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, σημαντικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν μεταξύ άλλων σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας [Διαβάστε περισσότερα].

Με πληροφορίες από Skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News