Κοινωνία Παρασκευή 8/10/2021, 10:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωγή Ν. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία ενάντια στην αξιολόγηση

Αγωγή Ν. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία ενάντια στην αξιολόγηση

Αγωγή με την οποία ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Λόγω κατεπείγοντος η αγωγή εκδικάζεται σήμερα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Στην αγωγή που κατέθεσε η κ. Κεραμέως καταγγέλλει ότι «πρόκειται για μεθόδευση καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Επιπλέον, όπως επισημαίνει, «τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου». 

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων» τονίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

mneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News