Κοινωνία Πέμπτη 7/10/2021, 16:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Socialinnov: Δεύτερη ευκαιρία σε αστέγους και κοινωνικά ευάλωτους – Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα

Συνεργασία Socialinnov με την υποστήριξη της Microsoft και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (EATA), σε συνεργασία με τo Περιοδικό Δρόμου «σχεδία» - Διογένης Μ.Κ.Ο.

Socialinnov: Δεύτερη ευκαιρία σε αστέγους και κοινωνικά ευάλωτους –  Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα

Τα αποτελέσματα του πρώτου προγράμματος START School of Integration της Socialinnov, που εστιάζει στην εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, προσβλέπει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων αστέγων και οικονομικά αδυνάτων που έχουν υποστεί κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και στην προσωπική και επαγγελματική τους ενδυνάμωση. Επιπλεόν, στόχος του START School of Integration είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των συμμετεχόντων μέσω της τεχνικής κατάρτισης και της παροχής δυνατοτήτων διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, καθώς και μέσω της εντατικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. 

Το πρόγραμμα START School of Integration υλοποιήθηκε από τη Socialinnov με την υποστήριξη της Microsoft και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (EATA), σε συνεργασία με τo Περιοδικό Δρόμου «σχεδία» – Διογένης Μ.Κ.Ο.

Οι 8 συμμετέχοντες παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, 100 ώρες εκπαίδευσης πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες, 8 εργαστήρια προσωπικής ενδυνάμωσης, προσωπικές συναντήσεις με συμβούλους ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης, 3 εργαστήρια επαγγελματικής ενδυνάμωσης σε θέματα όπως η προετοιμασία βιογραφικού και η προσομοίωση επαγγελματικής συνέντευξης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων της Microsoft.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, τους εκπαιδευτές της Socialinnov, καθώς και τους ωφελούμενους του Περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Συγκινητικές ήταν οι δηλώσεις όσων συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι οποίοι τόνισαν ότι τα σημαντικότερα που αποκόμισαν ήταν η ανάπτυξη ή η βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη που έλαβαν, καθώς τους έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να βγουν ξανά στην αγορά εργασίας.

Δεύτερη ευκαιρία

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε κατά την ομιλία του ότι «για να είμαστε αποτελεσματικοί, θα πρέπει να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Και αυτό το πετύχαμε εδώ, μέσω του START Project. Δημιουργήσαμε μία δυνατή σύμπραξη με τη Microsoft, τη Socialinnov, τη «σχεδία», τον Δήμο Αθηναίων. Μόνος του ο καθένας, δε μπορεί. Όλοι μαζί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε σε συνανθρώπους μας που μέχρι σήμερα «έπεφταν» πάνω σε έναν τοίχο, τη δεύτερη ευκαιρία, το δικαίωμα στη ζωή. Πώς το πετύχαμε; Με την τεχνολογία. Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός. Αποκτά αξία και νόημα όταν κάνει καλύτερη τη ζωή όλων μας».

Από την πλευρά του, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας τόνισε πως «είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας σε μια συνέργεια που στηρίζει κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους ώστε να βρουν τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και να αισθανθούν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που δεν τους ξεχνά. Απευθύνομαι στο ευρύτερο επιχειρηματικό μας οικοσύστημα και στους επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού των εταιριών που συνεργαζόμαστε, καλώντας τους να ανοίξουν τις πόρτες τους και να δώσουν την ευκαιρία σε ανθρώπους που διάνυσαν μια τόσο μεγάλη διαδρομή για να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο».

Η Στέλλα Ψαρρού, διευθύντρια της Socialinnov, σημείωσε: «Το START School of Integration της Socialinnov είναι ένα ολιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες, προσωπικής ενδυνάμωσης και επανένταξης στην αγορά εργασίας. Ένα πρόγραμμα που δεν έχει να κάνει με αριθμούς αλλά με προσωπικές ιστορίες και όνειρα. Είναι μία σύμπραξη οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών με βαθιά γνώση του πεδίου παρέμβασης και του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που αντιμετώπισαν δυσκολίες και δεν τα παράτησαν. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση σε περισσότερους ανθρώπους, ώστε κανείς να μην νιώθει μόνος και αποκλεισμένος»

Τέλος, ο Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής σύνταξης του Περιοδικού δρόμου «σχεδία» δήλωσε πως «το Περιοδικό Δρόμου «σχεδία», η σχεδία μας, φτιάχτηκε για να δημιουργεί, για να δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν έχουν ευκαιρίες. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό θεωρούμε ότι υπηρετεί και το πρόγραμμα START School of Integration και, ως εκ τούτου, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ήμασταν κομμάτι του. Είμαστε χαρούμενοι για την ευκαιρία που είχαν κάποιοι συνάνθρωποί μας να ενεργοποιηθούν, να ενδυναμωθούν, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν νέα εφόδια στον αγώνα που δίνουν να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές»

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News