Κοινωνία Τρίτη 8/12/2020, 09:25
ΑΘ. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

«Καθόλου καλή ιδέα το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου»

Φωτ. Intime

Κατά των «πρόωρων κινήσεων» που μπορεί να φέρουν αναζωπύρωση της πανδημίας προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκφράζοντας την αντίθεσή του με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου.

«Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει». Ωστόσο, το τελευταίο «δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο» πρόσθεσε, προειδοποιώντας πως «θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ παρέπεμψε για άνοιγμα του λιανεμπορίου «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά», ενώ εκτίμηση πως θα δούμε αποκλιμάκωση μετά τις γιορτές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News