Κοινωνία Σάββατο 2/10/2021, 17:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνω Ψωφίδα Καλαβρύτων

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνω Ψωφίδα Καλαβρύτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Ψωφίδα, στα Καλάβρυτα Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Την επίχειρηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή επιβεβαίωσε το πυροσβεστικό σώμα με ανάρτηση μέσω Twitter.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή της Αράξου Αχαΐας, η οποία ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, η εικόνα είναι καλύτερη σύμφωνα με την Πυροσβετική. Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά βρισκόταν ανάμεσα ομώνυμη κοινότητα και το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούσαν νωρίτερα 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν και υδροφορες του δήμου. Παρότι οι φλόγες είχαν φτάσει μία ανάσα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News