Κοινωνία Σάββατο 2/10/2021, 10:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα

2.636 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή

Κορωνοϊός: Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα

Σημαντική πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία πλέον έχουν ποσοστά πληρότητας νοσηλευόμενων με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έως και 100% σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σύμφωνα με τον χάρτη επιδημιολογικής κατάστασης του ΕΟΔΥ, το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας –συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης– βρίσκεται στην κατηγορία 4 – «κόκκινο». 

Κορωνοϊός: Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα-1

Αποτέλεσμα είναι στις εν λόγω περιοχές να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης και η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας (από 1.00 έως 5.00). 

Χθες, σε όλη τη χώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.636 νέα κρούσματα σε σύνολο 215.433 εργαστηριακών τεστ (ποσοστό θετικότητας 1,2%) και 32 επιπλέον θανάτους ασθενών. Στην Αττική εντοπίστηκαν 448 από τα νέα περιστατικά, στη Θεσσαλονίκη 394 και στη Λάρισα, όπου η επιδημία αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, 192 νέα κρούσματα.  

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκε σε 329 από 326 την Πέμπτη και 323 την Τετάρτη.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη ΜΕΘ – COVID στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (71 σε αυτή τη φάση της πανδημίας), ενώ από τις 28 κλίνες ΜΕΘ των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, κενές ήταν μόλις οι τέσσερις. Γεμάτες είναι και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News