Κοινωνία Παρασκευή 1/10/2021, 09:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

N. Κεραμέως: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης λόγω αξιολόγησης

N. Κεραμέως: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης λόγω αξιολόγησης

Δεν τίθεται θέμα απόλυσης εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στον απόηχο της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή που κήρυξαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΟΙΕΛΕ.

«Πρόκειται για ψηφισμένο νόμο του κράτους που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε και που στοχεύει στην αξιολόγηση του ίδιου του σχολειού, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας» δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σημείωσε πως «επί 40 χρόνια συνδικαλιστικές ηγεσίες απεργούν γιατί δεν τους αρέσει η αξιολόγηση».

Η υπουργός Παιδείας είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στόχευε στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου. 

Οι ενώσεις των εκπαιδευτικών «απαντούν» από την πλευρά τους με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το απόγευμα στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη ‘αξιολόγηση’ καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να κηρύξει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, προσθέτοντας πως «οι κινήσεις αυτές δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από τον κλάδο».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News