Κοινωνία Δευτέρα 12/10/2020, 19:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Φωτ. Intimenews.gr

Το αίτημα του Ιωάννη Λαγού, ο οποίος ζητούσε την εξαίρεση των δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απέρριψαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν παράλληλα ότι η πρόταση για τις ποινές των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης θα ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης.

Η δικαιοσύνη έκρινε ότι το αίτημα του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και καταδικασθέντος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά γεγονότα και ως εκ τούτου είναι αόριστο. 

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι οι δηλώσεις πολιτικών ενδεχομένως επηρέασαν το δικαστήριο, επεσήμανε ότι οι όποιες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν εκτός δικαστηρίου, δεν άσκησαν επιρροή και δεν προέκυψε από καμία δικαστική ενέργεια ή παράλειψη του δικαστηρίου κάποιο στοιχείο που να θεμελιώνει δυσπιστία κατά των κατηγορουμένων.

Όσον αφορά την πρόταση της Εισαγγελέως για τις ποινές, θα ανακοινωθεί προς το δικαστήριο στις 11.00 το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν του Λαγού για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καταδικάστηκαν και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News