Κοινωνία Σάββατο 25/09/2021, 20:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Περιοδεία της διοίκησης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού

Φωτ. intimenews

Περιοδεία ανά τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) πανελλαδικά, ξεκίνησε η επικεφαλής του Οργανισμού Ξένια Παπασταύρου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω COVID, προκειμένου να συζητήσει με τα στελέχη τους θέματα που άπτονται του εργασιακού περιβάλλοντος και της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφτηκε την Τρίπολη και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός διευθυντής Παροχών ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γεώρμας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου εξυπηρετεί τους νομούς Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αρκαδίας.

Η κ. Παπασταύρου συνομίλησε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φωτεινή Σκλάβου και τους προϊσταμένους των δύο τμημάτων, Ελένη Αργυροπούλου και Ιωάννη Κρεατσούλα, καθώς και με όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις τους και τους ευχαρίστησε για την άοκνη, καθημερινή προσπάθεια, που καταβάλλουν ως ομάδα, προκειμένου ο Οργανισμός να ολοκληρώνει με εύρυθμο τρόπο το έργο του και να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η επικεφαλής του Οργανισμού έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της αντιμετώπισης των αναγκών των ευάλωτων συμπολιτών μας στους νομούς αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του περιφερειάρχη αναλύθηκαν οι προκλήσεις αναφορικά με τα προβλήματα της περιθωριοποίησης και της φτώχειας, καθώς και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας επί αυτών των θεμάτων.

Η κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στην κρίσιμη σημασία των επιδοματικών πολιτικών που υλοποιούνται από τον Οργανισμό στην Περιφέρεια. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ανοικτού διαύλου επικοινωνίας για τον καλύτερο συντονισμό με τις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας στην επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση για τα προγράμματα και τις παροχές που δικαιούνται οι πολίτες και την εξυπηρέτησή τους.

Επόμενοι σταθμοί

Την επόμενη εβδομάδα, η κ. Παπασταύρου θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού στην Πάτρα και σύντομα θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις Διευθύνσεις της Λάρισας και της Κομοτηνής.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News