Κοινωνία Πέμπτη 23/09/2021, 19:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ περιοχές σε μίνι lockdown

Οι επτά στη βόρεια Ελλάδα

Φωτ. Intimenews

Τρεις νέες περιοχές της βόρειας Ελλάδας εντάσσονται στην κατηγορία 4 – κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, με αποτέλεσμα να τίθενται σε καθεστώς μίνι – lockdown. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Στην ίδια κατηγορία παραμένουν, επίσης, οι περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις συνολικά οκτώ περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο κόκκινο, οι επτά ανήκουν στη Μακεδονία.

Τα επιβληθέντα μέτρα είναι τα παρακάτω:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 1.00 το βράδυ έως 6.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00, και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News