Κοινωνία Πέμπτη 23/09/2021, 12:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: «Στοπ» σε διώξεις και αυτόφωρα κατά εκπαιδευτικών, γιατρών

Παρέμβαση μετά τις ενέργειες αντιεμβολιαστών

Άρειος Πάγος: «Στοπ» σε διώξεις και αυτόφωρα κατά εκπαιδευτικών, γιατρών

Γενικευμένη παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκδηλώθηκε μετά τα περιστατικά έκνομων ενεργειών από αντιεμβολιαστές, που στρέφονται κατά γιατρών, υγειονομικών και κυρίως εκπαιδευτικών, μηνύοντας τους και σέρνοντας τους στα δικαστήρια.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, ζητά να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και να μην προσάγονται ενώπιον των δικαστικών αρχών, εκπαιδευτικοί, γιατροί ή άλλοι πολίτες, όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές.

Προς τούτο εντέλλονται, όποιοι παραλαμβάνουν σχετικές μηνύσεις, αστυνομικοί ή άλλοι ανακριτικοί υπάλληλοι, να μην κινούν καμία δικαστική διαδικασία πριν ειδοποιήσουν τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οφείλει πάραυτα να εξετάσει τα καταγγελλόμενα, να μην κινήσει διαδικασίες ποινικών διώξεων και αυτοφώρου και κάθε δικαστική διαδικασία, κρίνοντας ως προσχηματικές τις σχετικές μηνύσεις.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει τους κινδύνους για τους μηνυόμενους, το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία από τις πρακτικές αντιεμβολιαστών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυστηρή εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του.

Για πλαστά πιστοποιητικά

Παράλληλα, αναφέρεται και στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και κινητοποιεί, για μία ακόμη φορά, τις εισαγγελικές αρχές για παραδειγματική τιμωρία όσων παραβαίνουν τον νόμο. Σημειώνει μάλιστα, ότι μπορεί ο όποιοι πολίτες να έχουν την άποψη τους για τα εμβόλια όμως δεν μπορεί να παραβαίνουν τον νόμο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, ευσυνείδητων πολιτών και δημοσίων λειτουργών, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News