Κοινωνία Κυριακή 19/09/2021, 12:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: Εκτεταμένη ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

Φωτ. Intime

Τις τρεις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέπτυξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του, θέτοντας ως βασικό στόχο την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες σ’ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου συγκεντρώνεται – όπως είπε – το 70% της εγκληματικότητας. 

Για τον λόγο αυτό, όπως επισήμανε, «οργανώνουμε την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας».

Ειδικότερα παρουσιάζοντας τις τρεις προτεραιότητες της στρατηγικής του για να πετύχει αυτό το στόχο τόνισε ότι δρομολογούνται τα εξής:

1. Εκτεταμένη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ για να απελευθερωθούν αστυνομικοί από γραφειοκρατικές δουλειές που κάνουν σήμερα και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες: «Θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές που θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. Άμεσο βήμα είναι η κατάργηση από 1/1/2022 επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής από την Αστυνομία» σημείωσε.

2.  Ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων, όπως τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που πολλαπλασιάστηκαν εν μέσω πανδημίας.

3. Καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και αναδιοργάνωσή της, για την οποία θα χρειαστεί χρόνος καθώς όπως είπε υπάρχουν στρεβλώσεις δεκαετιών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News