Κοινωνία Σάββατο 18/09/2021, 21:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Μηταράκης: Διαψεύδει τα περί νέας δομής στη Λήμνο

Εγκαίνια στη δομή της Σάμου

Ν. Μηταράκης: Διαψεύδει τα περί νέας δομής στη Λήμνο

Τα δημοσιεύματα περί δομής μεταναστών και προσφύγων στη Λήμνο έσπευσε να διαψεύσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σήμερα εγκαινίασε τη νέα κλειστή δομή στη Σάμο. 

«Εντελώς ανυπόστατες οι “πληροφορίες” για δήθεν σχεδιαζόμενη δομή στη Λήμνο. Δεν σχεδιάζουμε καμία νέα δομή πέρα αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν σε αντικατάσταση υφιστάμενων» ξεκαθάρισε, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Όσον αφορά τη δομή της Σάμου, υπενθύμισε ότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες οι δομές σε Κω και Λέρο, ενώ εντός του 2022 θα ολοκληρωθούν οι δομές σε Λέσβο και Χίο.  

«Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή προσφέρει πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, είναι εκτός αστικού ιστού, έχει πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ωφελούμενων, των εργαζομένων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών» επεσήμανε, παράλληλα.  

«Κάνουμε πράξη ό,τι δεσμευτήκαμε στις νησιωτικές κοινωνίες. Δημιουργήσαμε μια δομή σύγχρονη και ασφαλή για διαμένοντες, εργαζόμενους αλλά και κατοίκους, μακριά από τον αστικό ιστό» εξήγησε ο υπουργός Μετανάστευσης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News