Κοινωνία Σάββατο 18/09/2021, 12:46
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γ. Παυλάκης: Δύσκολη κατάσταση τον χειμώνα αν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί

Γ. Παυλάκης: Δύσκολη κατάσταση τον χειμώνα αν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί

«Δύσκολο χειμώνα» όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού προέβλεψε ο ιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. «Φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση το χειμώνα αν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ διαβλέποντας αύξηση των κρουσμάτων τώρα που άνοιξαν και τα σχολεία.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το χειρότερο σενάριο είναι να έχουμε επανάληψη της περσινής χρονιάς με μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία και εξήγησε πως αυτή την στιγμή έχουμε 2.000 -3.000 κρούσματα και 40 θανάτους κάθε μέρα ενώ ο καιρός δεν έχει κρυώσει ακόμη. Κάνοντας μία σύγκριση με το Ισραήλ παρατήρησε πως το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα αν και έχει λιγότερα κρούσματα από το Ισραήλ, έχει περισσότερους θανάτους και ο λόγος είναι πως ο πληθυσμός δεν είναι εμβολιασμένος. 

Τάχθηκε παράλληλα υπέρ του γενικού εμβολιασμού λόγω των νέων στελεχών που αναπτύσονται.

«Αγωνιούμε πολύ για το 4ο κύμα. Περιμένουμε ότι μετά τον Οκτώβριο όταν οι συνθήκες θα έχουν ευνοήσει τον κορωνοϊό, τα σχολεία, οι συνωστισμοί και τα ΜΜΜ θα κάνουν πάλι την ζημιά» ανέφερε από την πλευρά του μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Όπως ανέφερε αναμένεται μεγάλη έξαρση και πίεση στο σύστημα υγεία μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News