Κοινωνία Δευτέρα 7/12/2020, 06:52
ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές. Τα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που εως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα συνεχισθεί και αύριο, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στα δυτικά, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News