Κοινωνία Παρασκευή 17/09/2021, 11:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιοποίηση αστυνομικών υπηρεσιών προανήγγειλε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ψηφιοποίηση αστυνομικών υπηρεσιών προανήγγειλε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ψηφιοποίηση αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, αλλά και για την απελευθέρωση προσωπικού που θα αξιοποιηθεί για περιπολίες στον δρόμο και πρόληψη της εγκληματικότητας δρομολογεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Προωθούμε λύσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πολλές δουλειές που σήμερα γίνονται με το χαρτί, θα γίνονται με το διαδίκτυο», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε οι αλλαγές αυτές θα έρθουν «πολύ σύντομα, αλλά προτιμώ να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις με την εφαρμογή, για να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι προτιμάμε τα έργα από τα λόγια».

Στόχος, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο κ. Θεοδωτικάκος είναι να απαλλαγούν οι αστυνομικοί από δουλειές που δεν είναι δικές τους και να επικεντρωθούν «στη βασική αποστολή τους που είναι η ασφάλεια και η τάξη». «Με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ θα εξασφαλίσουμε περισσότερους μάχιμους αστυνομικούς σε περιπολίες, γιατί αυτός είναι ο πρακτικός δρόμος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News