Κοινωνία Πέμπτη 16/09/2021, 16:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τουρισμός για όλους»: Από την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις πληρωμής των voucher

«Τουρισμός για όλους»: Από την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις πληρωμής των voucher

Ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη 21/9/2021 και έως τις 30/9/2021, η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Η υποβολή θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν το χρονικό διάστημα 1/1/2021 έως 31/5/2021.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κεντρική επιδίωξη του Υπουργείου Τουρισμού είναι η επίσπευση στη διαδικασία της αποπληρωμής των vouchers στους παρόχους, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News