Κοινωνία Τετάρτη 15/09/2021, 17:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απορρίφθηκε το αίτημα των πολιτών για τα αρχαία

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απορρίφθηκε το αίτημα των πολιτών για τα αρχαία

Απορρίφθηκε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει 304 πολίτες σχετικά με τα αρχαία που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου στο υπό κατασκευή Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα των 304 αιτούντων, οι οποίοι επικαλούνταν προσβολή της προσωπικότητας, διότι ισχυρίζονται ότι θίγεται το δικαίωμά του να απολαμβάνουν το μνημείο ακέραιο και αυθεντικό, απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρενέβη υπέρ της Αττικό Μετρό και της Αναδόχου Εταιρείας, η συνταγματικότητα των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου έχει ήδη κατοχυρωθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας. Ο Σύλλογος προέβαλε τα συμφέροντα των εμπόρων μελών του που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδίως όσων έχουν καταστήματα παρακείμενα των οδών Εγνατίας και Βεζινέλου.

Πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του αιτήματος άσκησαν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως εκ τούτου, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, δήλωσε ότι «μετά από αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων φορέων και αρχών, ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτό το μεγάλο έργο της πόλης μας, το οποίο θα ανακουφίσει τους επί σειρά ετών ταλαιπωρημένους πολίτες και εργαζόμενους, θα αποσυμφορήσει τους κεντρικούς δρόμους και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS