Κοινωνία Τετάρτη 15/09/2021, 09:12
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Χ. Γώγος για σχολεία: Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα αν δούμε προβλήματα

Δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο των σχολικών μονάδων εκτίμησε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Χ. Γώγος για σχολεία: Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα αν δούμε προβλήματα

O φόβος για διασπορά του ιού στα σχολεία είναι υπαρκτός, επισήμανε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος εκτιμώντας ωστόσο ότι ενδέχεται να μην παρατηρηθεί έξαρση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος χαρακτήρισε δύσκολο, αλλά υποσχόμενο το σύμπλεγμα μέτρων βάσει του οποίου λειτουργούν τα σχολεία και σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί. «Θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία. Όπως εξήγησε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων. «Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε αυτή οι παιδίατροι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News