Κοινωνία Κυριακή 6/12/2020, 17:17
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη μία γυναίκα για την επίθεση στο Α.Τ. Κολωνού

Συνελήφθη μία γυναίκα για την επίθεση στο Α.Τ. Κολωνού

Συνολικά πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, με την Αστυνομία να ανακοινώσει τη σύλληψη μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από 80 άτομα, τα οποία φορούσαν κράνη και κουκούλας. Αφού προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Α.Τ., εξύβρισαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Κατά την επίθεση, η οποία διήρκησε περίπου δέκα λεπτά, χρησιμοποίησαν κοντάρια, μαχαίρια, σουγιάδες, πυροσβεστήρες, δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα. Πέραν των πέντε τραυματιών αστυνομικών, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, σε αστυνομικό εξοπλισμό και σε όχημα ιδιώτη.

Κατά τη διαφυγή τους, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, έπεσαν στο οδόστρωμα σακίδια και διάφορα αντικείμενα, τα οποία κρατούσαν. Ανάμεσα σ’ αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: σακίδιο πλάτης με δελτίο ταυτότητας ημεδαπής, ξύλινο κοντάρι, δύο δακρυγόνα, υπόλειμμα δακρυγόνου – πυροκροτητή, περόνη, υπόλειμμα φωτοβολίδας και μεταλλικό κυλινδρικό αντικείμενο.

Από την έρευνα που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε και ταυτοποιήθηκε μια εκ των δραστών της επίθεσης, κάτοχος της παραπάνω ταυτότητας, η οποία εντοπίστηκε αργότερα κοντά στην κατοικία της.

Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απείθεια καθώς αρνήθηκε τη δακτυλοσκόπηση, διατάραξη κοινής ειρήνης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών θα συνεχιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έλαβε χώρα εν μέσω της επετείου για τη συμπλήρωση 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News