Κοινωνία Κυριακή 6/12/2020, 15:25
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πάνω από 100 προσαγωγές στην Αθήνα

Πάνω από 100 προσαγωγές στην Αθήνα

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, γύρω στις 2.00 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος μαθητής το 2008.

Αμέσως υπήρξε επέμβαση της ΕΛΑΣ, η οποία προχώρησε στη διάλυση της συγκέντρωσης, κάνοντας χρήσης βόμβας κρότου λάμψης. Ακολούθησε και η προσαγωγή 60 ατόμων.

Φωτ. Intimenews

Από το πρωί, πάντως, επικρατεί κλίμα έντασης σ’ όλη την περιοχή του κέντρου, με διάσπαρτες ομάδες πολιτών να συγκεντρώνονται σε διαφορετικά σημεία. Ωστόσο, κάθε φορά υπάρχει παρέμβαση της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα την άμεση διάλυση των συγκεντρώσεων.

Στο μεταξύ, από το πρωί ισχύει καθολική απαγόρευση συναθροίσεων σ’ όλη τη χώρα για πάνω από τρία άτομα, ενώ κατά διαστήματα κλείνουν και αρκετοί σταθμοί του μετρό, του τραμ και του ΗΣΑΠ.

Μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα και στα Χανιά της Κρήτης, όπου πολίτες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε παρέμβαση της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Χθες το βράδυ, παράλληλα, άγνωστοι πραγματοποίησαν επιθέσεις στα Αστυνομικά Τμήματα Αλίμου και Κολωνού. Μάλιστα, στην περίπτωση του Κολωνού, τραυματίστηκαν και πέντε άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Έρευνα για τη συμπεριφορά αστυνομικού

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να πέταξε ανθοδέσμη από το μνημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος Γρηγορόπουλος το 2008.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρεται, στη σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News