Κοινωνία Κυριακή 6/12/2020, 11:37
ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα

Το ψυχρό μέτωπο ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες απόψε και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, αρχίζοντας από τα δυτικά με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News