Κοινωνία Πέμπτη 9/09/2021, 12:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε.Ε.Σ.: Ενίσχυση των παιδιών στις πυρόπληκτες περιοχές

Ε.Ε.Σ.: Ενίσχυση των παιδιών στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση που έλαβε για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών που ζουν στις πληγείσες περιοχές, σχεδίασε ενόψει του νέου σχολικού έτους την οργάνωση δράσης, με σκοπό την υποστήριξη όλων των μαθητών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων) των πυρόπληκτων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Βόρειας Εύβοιας, Βορειοανατολικού Τομέα Αθηνών, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ρόδου. 

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν σχετικής έγκρισης που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, εξειδικευμένα κλιμάκια του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ, αποτελούμενα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του ΕΕΣ, προγραμματίζουν τη διάθεση σχολικών ειδών στο σύνολο των σχολικών μονάδων που ανήκουν στις πληγείσες περιοχές. 

Η επίσημη έναρξη της δράσης έχει ορισθεί για τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, κατά την οποία κλιμάκιο του ΕΕΣ θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού, με σκοπό τη διανομή σχολικών ειδών στους μαθητές των ως άνω σχολικών μονάδων. 

Παρόμοιες δράσεις θα ακολουθήσουν στο σύνολο των σχολικών μονάδων που ανήκουν στις πληγείσες περιοχές. Το κόστος θα καλυφθεί από το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την υποστήριξη των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News