Κοινωνία Πέμπτη 9/09/2021, 07:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Στα Χανιά η σορός του – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μίκης Θεοδωράκης: Στα Χανιά η σορός του – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας, Μίκη Θεοδωράκη, αποχαιρετούν σήμερα τα Χανιά και η Κρήτη. Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας. Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονται βρακοφόροι καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων. Από εκεί η σορός θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα έως τις 12 το μεσημέρι.

Στις 13:00 θα μεταφερθεί στον ναό του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στην τελετή της κηδείας θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Επίσης, σε ένδειξη πένθους, οι δημοτικές υπηρεσίες θα είναι κλειστές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News