Κοινωνία Τετάρτη 8/09/2021, 12:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστά πιστοποιητικά: Προληπτικοί έλεγχοι της ΕΑΔ σε 10 εμβολιαστικά κέντρα

Πλαστά πιστοποιητικά: Προληπτικοί έλεγχοι της ΕΑΔ σε 10 εμβολιαστικά κέντρα

Προληπτικούς ελέγχους σε 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού διενεργεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αρχής Άγγελος Μπίνης μιλώντας στην ΕΡΤ, πέρα από τις περιπτώσεις του Κέντρου Υγείας Παλαμά και του «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης», χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμη βεβαιότητα παράβασης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπίνης η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά για να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα και προχωρά σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε εμβολιαστικά κέντρα όπου υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση- εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποργείου, ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωση του στο μεταξύ με αφορμή πληροφορίες για εικονικούς εμβολιασμούς και για ψευδώς θετικά rapid test και PCR ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως «ουδεμία τέτοια καταγγελία για γιατρούς-μέλη του έχει περιέλθει στην αντίληψη του». Τονίζει ακόμη ότι «σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες αξιόποινες πράξεις θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News