Κοινωνία Δευτέρα 6/09/2021, 11:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού: «Θα εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται»

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού: «Θα εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τις καταγγελίες μεγάλου κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Η υπάλληλος που φέρεται να εξέδιδε τα πλαστά πιστοποιητικά έχει ήδη τεθεί εκτός διαδικασίας και αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της 5ης ΥΠΕ Καρδίτσας, Φώτης Σερέτης, σημείωσε πως η εντολή του υπουργού Υγείας είναι να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση και διαβεβαίωσε πως «θα βρούμε όσους εμπλέκονται και οι ευθύνες θα αποδοθούν έως τέλους». 

Όπως είπε καταθέσεις μαρτύρων στην υπόθεση αναφέρουν ότι η υπάλληλος έχει ομολογήσει ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, αλλά εκκρεμμεί και η δική της κατάθεση. 

Όσον αφορά στα στοιχεία που είδαν το φως, σύμφωνα με τα οποία στην περιοχή διαμένουν μόνο 6.000 κάτοικοι, αλλά έχουν εμβολιαστεί 40.000, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά είχαν γίνει 32.000 εμβολιασμοί (16.000 πολίτες είχαν κάνει και τις δύο δόσεις). Ο επιπλέον αυτός αριθμός ε πως δεν αφορά απαραίτητα εικονικούς εμβολιασμούς. Όπως εξήγησε ο κ. Σερέτης πολλοί κάτοικοι κοντινών περιοχών επέλεγαν το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, καθώς ήταν το μόνο στην ευρύτερη περιοχή που χορηγούσε το εμβόλιο της Pfizer. 

Ο κ. Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Επίσης, θα προβεί σε μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας για το θέμα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, προανήγγειλε απολύσεις και βαριά πρόστιμα για όσους έχουν στην κατοχή τους ή συμμετείχαν σε έκδοση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News