Κοινωνία Σάββατο 5/12/2020, 06:43
ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο βαθμιαία 6 και τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν με μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς να είναι ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο 7 με 8 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News