Κοινωνία Παρασκευή 4/12/2020, 20:52
 

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η πλατφόρμα

φωτ. Ιntimenews

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από σήμερα Παρασκευή η ιστοσελίδα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως τονίζεται οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, ενώ με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και για την έναρξη των υποβολής αιτήσεων, όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα.

Η δοκιμαστική λειτουργία αφορά αποκλειστικά τις αιτήσεις για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα και θα είναι διαθέσιμη έως και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εξοικειωθούν με τη χρήση της πλατφόρμας, χωρίς πίεση χρόνου.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», https://exoikonomo2020.gov.gr και στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και τις ανακοινώσεις.

Όσοι εισέρχονται αποκτούν πρόσβαση σε όλο το πληροφοριακό υλικό του προγράμματος (Οδηγός Εφαρμογής, Παραρτήματα, κλπ.). Στην ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνονται επίσης εγχειρίδια για την χρήση του πληροφοριακού συστήματος καθώς και συχνές ερωτοαπαντήσεις.

Παράλληλα σήμερα ενεργοποιήθηκε και η σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα σε δοκιμαστική λειτουργία (demo). Μετά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας, οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι χρήστες, μπορούν να συνδεθούν και να καταχωρήσουν δοκιμαστικά την αίτηση τους και μέχρι το στάδιο υποβολής.

H διαδικασία εγγραφής χρηστών περιγράφεται αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση στην ενότητα «ανακοινώσεις».

Οι ενδιαφερόμενοι, με την έναρξη της λειτουργίας υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να καταχωρήσουν εκ νέου την αίτησή τους για να την υποβάλλουν.

Σημειώνεται επίσης ότι από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά helpdesk 10.00-14.00 για την τεχνική υποστήριξη των χρηστών της πλατφόρμας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News